Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ημέρα 14η: Ελεύθερη μέρα

Σήμερα δεν έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε κάτι. Free Day. Ο Βασίλης όταν το άκουσε αυτό χάρηκε πολύ! Είχε στο μυαλό του να κατεβάσει μία εφαρμογή και να κάνει ταινία με lego! Όλοι μας βέβαια το έχουμε ανάγκη... Η μέρα είναι εξαιρετική. Ξυπνάμε και τρώμε πρωϊνό μέσα στο ξέφωτο του δάσους που μας περιβάλλει. Σήμερα το πρωί βλέπουμε καλύτερα τι όμορφο είναι το μέρος που είμαστε. Περπατάμε ξυπόλυτοι πάνω στο μαλακό γκαζόν! Για όλο το πρωϊνό ο καθένας κάνει ότι τον ξεκουράζει. Η Λίνα διαβάζει, ο Βασίλης με τον Κωστή παίζουν petang, η Νάγια βλέπει σειρές στο internet. Κάποια στιγμή o Κωστής με τη Λίνα βγαίνουν με το αυτοκίνητο μέχρι το διπλανό χωριό για να βρουν κρέας για το βράδυ, αφού αποφασίσαμε να κάνουμε μπάρμπεκιου. Το χωριό Klusy, πέρα από μία ωραία εκκλησία, όμορφα σπιτάκια και αγελάδες δεν έχει κάτι άλλο. Έτσι συνεχίζουν για το επόμενο χωριό, το Wierzbiny. Είναι αρκετά μεγαλύτερο από το προηγούμενο, υπάρχει ένα παντοπωλείο και ένα κάμπινγκ πάνω στη λίμνη. Το παντοπωλείο δεν έχει κρέας και γυρίζουν στο κάμπινγκ άπραγοι. Θα πάμε όλοι μαζί το απόγευμα στην πόλη Ełk.


Στο μεταξύ ο Βασίλης φτιάχνει την ταινία του και είναι πραγματικά πολύ καλή! Η ηρεμία της σημερινής ημέρας είναι μοναδική! Ο Βασίλης με τον Κωστή ψάχνουν ανεπιτυχώς για ένα κουτάκι geocaching που βρίσκεται δίπλα στο κάμπινγκ. Το μεσημέρι τρώμε τα γεμιστά που περίσσεψαν από χθες. Πέφτουμε για μεσημεριανή σιέστα. Το απόγευμα ετοιμαζόμαστε για την βόλτα στο Ełk, που απέχει από εδώ γύρω στα 15 χιλιόμετρα. Ο δρόμος είναι μέσα στο δάσος και τις λίμνες. Γρήγορα φτάνουμε στην πόλη και παρκάρουμε στο κέντρο. Εδώ η στάθμευση είναι δωρεάν. Περπατάμε και παρατηρούμε ότι η διακόσμηση των κτιρίων είναι ζωγραφιστή. Ένα παιδί παίζει με το νερό που ξεπηδά από τις πλάκες της πλατείας. Περπατάμε λίγο πιο κάτω όπου βρίσκουμε τη λίμνη. Εδώ, όπως και σε όλη την Πολωνία υπάρχουν ξεχωριστοί πεζοδρομοι και ποδηλατόδρομοι.

Βλέπουμε πάρκα αναψυχής, με όργανα γυμναστικής, ενώ πιο κάτω και μπροστά στη λίμνη έχουν δημιουργήσει μία παραλία με άμμο, που μοιάζει αρκετά με τις δικές μας παραλίες. Πολύς κόσμος παίρνει τον ήλιο του εδώ ή κάνει μπάνιο στη λίμνη. Όμορφα! Αύριο μάλλον θα κάνουμε κι εμείς μπάνιο σε λίμνη! Γυρίζουμε προς το αυτοκίνητο. Στάση σε ένα μεγάλο Lidl και επιστροφή στο κάμπινγκ για μπάρμπεκιου. Η ώρα έχει πάει 20:00 και ακόμα τα κουνούπια δεν έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Ανάβουμε φωτιά σε ένα μεγάλο μεταλλικό πιάτο με πόδια που, όπως και τα ξύλα παρέχονται από τον κάμπινγκ. Στήνουμε μία αιώρα για μεγαλύτερες ξάπλες. Τα κουνούπια αρχίζουν να εμφανίζονται. Αρχίζουμε να ψήνουμε, όμως αντί για έξω που είχαμε ετοιμάσει να φάμε μεταφερόμαστε μέσα στο τροχόσπιτο. Τρώμε και κοιμόμαστε. Ξεκουραστη μέρα σήμερα! Αύριο έχουμε βόλτα στις λίμνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου