Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Ημέρα 1η: Το ταξίδι στη Νότια Κορέα ξεκινάει!

Και επιτέλους έφτασε η Ημέρα! Η Ημέρα που περιμένουμε, από τον Οκτώβριο που έχουμε ετοιμάσει το ταξίδι μας, και τόσο καιρό μας φαίνεται ατελείωτος ο χρόνος αναμονής της. Η Ημέρα που σε κάθε δύσκολη στιγμή, όλο αυτό το διάστημα, ήταν η "θετική" μας σκέψη. Σήμερα λοιπόν, αυτήν την Ημέρα και ακόμα δεν έχουμε ετοιμάσει τα πράγματα μας. Μέχρι την τελευταία στιγμή τρέχαμε να τα προλάβουμε όλα... Σηκωνόμαστε λοιπόν από τις 5:00 και ξεκινάμε να ετοιμαζόμαστε. Καταφέρνουμε να φύγουμε με πολύ μικρή καθυστέρηση, αφού αποχαιρετούμε και ευχόμαστε στη μαμά του Κωστή που σήμερα έχει τα γενέθλια της. Ο δρόμος μέχρι την Αθήνα είναι χωρίς καθόλου κίνηση, έτσι σε 3 ώρες και κάτι είμαστε στο πάρκινγκ που θα αφήσουμε το αυτοκίνητο μας. Το βανάκι της εταιρίας μας πηγαίνει στο αεροδρόμιο και κάνουμε το απαραίτητο check-in. Στην περίπτωση μας δεν μπορούσαμε να κάνουμε ηλεκτρονικά τη διαδικασία, αφού έπρεπε ο υπάλληλος της αεροπορικής να ελέγξει ότι έχουμε κάνει σωστά την έκδοση της βίζας για τη χώρα (K-eta).

Τώρα ξεκινάει επίσημα το ταξίδι μας! Η Νότια Κορέα, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της Κορεατικής χερσονήσου, στα βόρεια της οποίας βρίσκεται η Βόρεια Κορέα, με την οποία ήταν μια ενιαία χώρα μέχρι το 1945. Έχει συνολική έκταση  αντίστοιχη με το 75% της έκτασης της Ελλάδας, ενώ ο πληθυσμός της είναι 52 περίπου εκατομμύρια, 5 φορές μεγαλύτερος από την χώρα μας. Η οικονομία της Νότιας Κορέας σημείωσε ραγδαία πρόοδο από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 και έπειτα. Σήμερα είναι μία από τις πιο αναπτυγμένες της Ασίας, όπως επίσης και μια από της πιο τεχνολογικά προηγμένες χώρες. Είναι στην πρώτη θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές παιχνιδιών υπολογιστών, ψηφιακών οθονών και κινητών τηλεφώνων (Samsung), ενώ σε υψηλή θέση βρίσκεται και στο χώρο του αυτοκινήτου (Hyundai-Kia). Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ γνωστή λόγω της μουσικής, του κινηματογράφου, της μόδας και τόσων άλλων πραγμάτων που έγιναν η αιτία να θέλουμε να τη γνωρίσουμε από κοντά!

Στις 14:30 πετάμε με την αεροπορική εταιρία Etihad, μία από τις πολύ καλές εταιρίες. Η πρώτη πτήση, μέχρι το Άμπου Ντάμπι διαρκεί 4 ώρες, όπου μετά από σύντομη αναμονή ανεβαίνουμε για τη δεύτερη πτήση των 8 ωρών, μέχρι το αεροδρόμιο της Σεούλ, το Incheon International Airport. Η ώρα στην πρώτη πτήση περνάει γρήγορα, ενώ ενθουσιαζόμαστε με το φαγητό που μας προσφέρουν, το οποίο μάλλον είναι το νοστιμότερο που έχουμε φάει ποτέ σε αεροπλάνο! Στο Άμπου Ντάμπι φτάνουμε βράδυ, όπου και βγαίνουμε σε εξωτερικό χώρο και δεχόμαστε ένα θερμό καλοσώρισμα πάνω από 45°! Το αεροπλάνο για τη Σεούλ φεύγει με πολύ μικρή καθυστέρηση. Τρώμε νοστιμότατο πάλι βραδινό και κοιμόμαστε καθώς διασχίζουμε το βράδυ όλη την Ασία. Στις 11 το μεσημέρι, ώρα Κορέας (έχουμε 6 ώρες διαφορά με την Ελλάδα, άρα 5 ξημερώματα για την Ελλάδα) και με μοναδικό απρόοπτο ότι για πρωϊνό μας ταίζουν νοστιμότατο πάλι μοσχάρι με ρύζι, προσγειωνόμαστε στην πρωτεύουσα. Αναμένουμε τη συνέχεια!

1 σχόλιο: