Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Ημέρα 19η: Gangnam Style

Σήμερα είμαστε χαλαροί. Δεν βιαζόμαστε ιδιαίτερα, παρόλο που έχουμε να κάνουμε αρκετά πράγματα. Καταφέρνουμε να φύγουμε από το δωμάτιο γύρω στις 10:00 και περπατάμε μέχρι την κοντινή γειτονιά Insa, με καταστήματα που πωλούν παραδοσιακά είδη και σουβενίρ, αλλά και το μουσείο Alive που θέλουμε να επισκεφτούμε. Πριν φτάσουμε σταματάμε σε ένα Subway και τρώμε ένα γρήγορο πρωϊνό. Στη γειτονιά τα μαγαζάκια έχουν αρχίσει να ανοίγουν σιγά σιγά. Είναι πολύ ενδιαφέρον πόσο διαφορετική είναι η κάθε περιοχή στη Σεούλ. Η κάθε μία έχει το δικό της χαρακτήρα. Μέχρι να φτάσει 11:00, για να επισκεφτούμε το μουσείο χαζεύουμε στην αγορά. Ο Κωστής βρίσκει ένα ενδιαφέρον μαγαζί, μέσα στο οποίο περιμένουν 3 ζωγράφοι για να σε ζωγραφίζουν με τη μορφή καρικατούρας. Έχει ενδιαφέρον. Κάθεται και τον ζωγραφίζει η Χιτζόν με αρκετά μεγάλη επιτυχία. Η Λίνα με το Βασίλη, και η Νάγια από φωτογραφία, παίρνουν σειρά. Έχουμε όλοι την καρικατούρα μας! Συνεχίζουμε τη βόλτα μας και μπαίνουμε μέσα σε μία γκαλερί ενός πολύ ενδιαφέροντος ζωγράφου. Στεκόμαστε σε έναν πίνακα που θα θέλαμε να κρεμάσουμε σίγουρα στο σπίτι μας. Η τιμή του είναι απαγορευτική. Πάνω από 10.000€! 

Φτάνουμε στο μουσείο. Το μουσείο είναι ένας χώρος με διαφορετικά σκηνικά που μπορείς να βγάλεις αστείες φωτογραφίες. Η Λίνα ενθουσιάζεται! Δεν αφήνει κανένα σκηνικό που να μην φωτογραφηθεί... Γελάμε και περνάμε πάνω από 1 ώρα μέσα στο μουσείο. 




Αλλάζουμε γειτονιά και με μετρό πηγαίνουμε στην περιοχή Gangnam, που έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο από το τραγούδι "Gangnam Style". Η λέξη Gangnam σημαίνει "νότια από το ποτάμι" και είναι η 3η μεγαλύτερη συνοικία της Σεούλ με πληθυσμό πάνω από 500.000 κατοίκους. Η περιοχή είναι γνωστή επίσης για τα πολυτελή καταστήματα με επώνυμες μάρκες όπως και τα αμέτρητα πολυκαταστήματα πάνω ή κάτω από τη γη. Φτάνουμε στο πιο γνωστή πολυκατάστημα, το Starfield COEX Mall, μπροστά από το οποίο βρίσκεται το άγαλμα των χεριών του τραγουδιστή Psy, με το γνωστό σταύρωμα.

Μπαίνουμε μέσα και χανόμαστε! Πραγματικά ένας πανικός από κόσμο και καταστήματα! Φτάνουμε στην πολύ γνωστή βιβλιοθήκη του πολυκαταστήματος, όπου μπορεί κάποιος να καθίσει και να διαβάσει. Οι περισσότεροι βέβαια έρχονται για να τη φωτογραφίσουν. 


Το ίδιο φυσικά κάνουμε και εμείς.

Για περισσότερο από 2 ώρες χανόμαστε μεταξύ μας, τριγυρνώντας ο καθένας και χαζεύοντας ό,τι του αρέσει. Πραγματικά στη Σεούλ μπορείς εύκολα να ξοδέψεις όσα χρήματα έχεις! Εμείς ευτυχώς κρατάμε αντίσταση :) Λίγο μετά τις 16:00 ετοιμαζόμαστε για να μεταφερθούμε 1-2 χιλιόμετρα ανατολικότερα, στο Lotte World Tower, έναν τεράστιο ουρανοξύστη, στον οποίο έχουμε κλείσει να ανεβούμε στην κορυφή του και να θαυμάσουμε τη Σεούλ από ψηλά. Φτάνουμε, δείχνουμε το voucher που έχουμε βγάλει από το klook.com και περπατάμε μέχρι τα ασανσέρ. Ανεβαίνουμε πολύ γρήγορα 117 ορόφους, 472 μέτρα από το έδαφος! Κατεβαίνουμε και μας οδηγούν σε μία τεράστια οθόνη προβολής, όπου μας ενημερώνουν για το κτίριο. Η οθόνη κάποια στιγμή σηκώνεται και βλέπουμε τη θέα μπροστά μας! Μαγευτική! Από εκεί και πέρα είμαστε ελεύθεροι να κυκλοφορήσουμε μέχρι και τον 122ο όροφο. Χαζεύουμε τη φανταστική θέα και φωτογραφίζουμε. Οι ουρανοξύστες είναι αμέτρητοι μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι μας!

Περπατάμε πάνω στο γυάλινο πάτωμα. Είναι αρκετά φόβιο να βλέπεις κάτω!


Στον 121ο όροφο υπάρχει ένα πιάνο. Ο Βασίλης δεν χάνει την ευκαιρία και κάθεται να παίξει. 


Πραγματικά δεν χορταίνουμε να βλέπουμε αυτήν τη θέα, αυτήν την πόλη! Για να προλάβουμε την αγορά πριν κλείσει κατεβαίνουμε πάλι στην επιφάνεια και μεταφερόμαστε πάλι στη γειτονιά Gangnam, όπου και πάλι χωριζόμαστε και τριγυρνάμε μέχρι αργά. 


Γυρίζουμε πολύ κουρασμένοι και πεινασμένοι πίσω στη γειτονιά μας. Πίνουμε μία κρύα μπύρα στο μπαράκι απέναντι από το σπίτι μας και αγοράζουμε ένα ψητό κοτόπουλο πακέτο για να φάμε στο δωμάτιο μας. Το κοτόπουλο μας εκπλήσσει, αφού είναι γεμιστό με ρύζι και καυτερό όσο χρειάζεται! Κοιμόμαστε όλοι αποκαμωμένοι. Αύριο έχουμε πρωϊνό ξύπνημα. Θα ταξιδέψουμε μέχρι τα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου