Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Ημέρα 25η: Η Colonia del Sacramento

Σήμερα θα φύγουμε από το Μοντεβιδέο και θα επιστρέψουμε στην Colonia del Sacramento, την πόλη που τρέχαμε να προλάβουμε το λεωφορείο όταν φτάσαμε με το πλοίο από το Μπουένος Άιρες. Το λεωφορείο μας φεύγει από τον κεντρικό σταθμό Tres Cruces στις 9:30, έτσι ξυπνάμε, ετοιμαζόμαστε και για να μην ταλαιπωρηθούμε παίρνουμε ένα ταξί μέχρι εκεί. Είμαστε εκεί πριν τις 9:00. Τα μαγαζάκια του σταθμού τώρα ανοίγουν. Η Λίνα πίνει στα γρήγορα ένα καφέ και ο Βασίλης εξερευνά τα μαγαζάκια. Λίγο πριν τις 9:30 φορτώνουμε τα σακίδια μας και το λεωφορείο αναχωρεί και πάλι ακριβώς στην ώρα του. Θέλουμε περίπου 2:30 ώρες για να φτάσουμε. Από το παράθυρο βλέπουμε το Μοντεβιδέο που αφήνουμε. Στα όρια της πόλης υπάρχουν αρκετά εργοστάσια και μία ολόκληρη παραγκούπολη, όπου μάλλον μένουν οι εργάτες που δουλεύουν εκεί. Το λεωφορείο συνεχίζει και αρχίζουμε να βλέπουμε πάλι λιβάδια και μικρά χωριά. Περίπου στα μέσα της διαδρομής το λεωφορείο σταματάει και για αρκετή ώρα μένει ακινητοποιημένο. Μαθαίνουμε από έναν επιβάτη ότι ένα άλλο λεωφορείο της εταιρίας έχει χαλάσει και θα παραλάβουμε τους επιβάτες του. 

Έτσι γίνεται και συνεχίζεται το ταξίδι μας με αρκετή καθυστέρηση. Φτάνουμε στην Colonia del Sacramento πριν τις 13:00. Το ξενοδοχείο μας, πρώτη φορά σε όλο το ταξίδι, είναι 2 τετράγωνα πιο κάτω. Με τα σακίδια στην πλάτη μας περπατάμε μέχρι εκεί. Κάνουμε check-in, ενώ η κοπέλα της ρεσεψιόν μας ενημερώνει ότι υπάρχει και θερμαινόμενη πισίνα! Ενδιαφέρον. Αφήνουμε τα πράγματα μας στο δωμάτιο και βγαίνουμε έξω στην πόλη για να βρούμε φαγητό. Το κέντρο που είμαστε βρίσκεται σε μία χερσόνησο και οι αποστάσεις είναι μικρές. Περπατάμε μέχρι το  Chiviteria La Josefina που έχουμε στο πρόγραμμα μας. Το εστιατόριο είναι πολύ μικρό και συμπαθητικό, έχει τραπέζια μόνο έξω στο δρόμο και προσφέρει σάντουιτς και χάμπουργκερ. Καθόμαστε και παραγγέλνουμε φαγητό και κρύα μπύρα, έχει έναν υπέροχο ήλιο, ενώ η μουσική που παίζει είναι από τον δίσκο Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band των Beatles. Υπέροχα!

Στην πόλη βλέπουμε πολλά εκδρομικά λεωφορεία, αφού είναι αρκετά τουριστικός προορισμός. Μάλιστα γίνονται πολλές ημερήσιες εκδρομές από το Μπουένος Άιρες. Τελειώνουμε με το φαγητό μας, πληρώνουμε γύρω στα 12€ το άτομο και αφού έχουμε πάρει δυνάμεις κάνουμε μία μεγάλη βόλτα στην παλιά πόλη. Ο ήλιος έχει δώσει τη θέση του στη συννεφιά. Η πόλη μας αρέσει. Και εδώ βλέπουμε μεγάλους δρόμους, πολλά δέντρα και όμορφα κτίρια. Υπάρχουν αρκετοί τουρίστες που κάνουν τη βόλτα τους σαν εμάς. Φτάνουμε μέχρι αυτό που μοιάζει με θάλασσα, αλλά είναι το Rio del Plata. Απέναντι μας είναι το Μπουένος Άιρες. Γυρίζουμε προς τον καθεδρικό ναό και την Plaza de Armas. Παντού υπάρχουν καφέ, εστιατόρια και μαγαζάκια που πουλάνε αναμνηστικά. Συνεχίζουμε και περπατάμε το μεγαλύτερο μέρος της παλιάς πόλης. Κάνουμε στάση για ξεκούραση και καφέ στο Calma Coco, όπου μία νυσταγμένη γάτα μας περιμένει στον μεγάλο καναπέ. Μας έχουν λείψει τα γατάκια μας! Ξεκουραζόμαστε και κάνουμε πολλά χάδια με τη γάτα.

Φεύγουμε προς τον κεντρικό δρόμο Flores όπου έχουμε βρει ένα μαγαζί που πουλάει μαγιό. Ο Βασίλης και ο Κωστής θέλουν έναν μπανάκι στην πισίνα του ξενοδοχείου αργότερα! Για τον Κωστή μάλιστα θα είναι και το πρώτο μπάνιο του καλοκαιριού! Αγοράζουμε τα μαγιό και επειδή ο ήλιος έχει αρχίσει να πέφτει αποφασίζουμε να πάρουμε ένα ταξί για να φτάσουμε μέχρι την Plaza de Toros, πάνω στην οποία βρίσκεται μία εντυπωσιακή στρογγυλή αρένα και αποτελεί ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Το ταξί διασχίζει τα 5 χιλιόμετρα της παραλιακής Ramblas de las Americas. Βλέπουμε πολλά όμορφα και με αισθητική σπιτάκια που έχουν υπέροχη θέα το Rio del Plata. Φτάνουμε. Για πρώτη φορά καταλαβαίνουμε το σύστημα πληρωμής των ταξί. Το ταξίμετρο καταγράφει έναν αριθμό που δεν είναι χρήματα, αλλά κάτι που μοιάζει με χρόνο. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχίζεται με το κόμιστρο, το οποίο βρίσκει ο ταξιτζής σε ένα κατάλογο που διαθέτει. Περίεργα πράγματα... Φωτογραφίζουμε αυτό το υπέροχο οικοδόμημα αλλά δεν μπαίνουμε μέσα, αφού μας φαίνονται πολλά τα 200 πέσος (5€) που θέλουν για την είσοδο.

Γυρίζουμε πίσω στο κέντρο με ταξί και πάμε κατευθείαν στον ξενοδοχείο μας. Ο Κωστής με το Βασίλη πάνε στην πισίνα, ενώ η Λίνα ξεκουράζεται στο δωμάτιο. Οι δυο τους περνάνε ωραία. Η πισίνα είναι θερμαινόμενη και ευτυχώς έχει λίγο κόσμο. Αργότερα όλοι ξεκουραζόμαστε στο δωμάτιο. Το βραδάκι κάνουμε μία βόλτα στην πόλη που τώρα φαίνεται διαφορετική, αλλά πάλι πολύ όμορφη. Τα κτίρια και οι δρόμοι φωτίζονται. Φτάνουμε μέχρι το λιμάνι και βλέπουμε τα εντυπωσιακά φώτα του Μπουένος Άιρες απέναντι. Είναι πολύ ωραία αυτή η εικόνα! Γυρίζουμε προς ένα πολύ μικρό εστιατόριο με 3 τραπέζια, το Ristorante Gibellini, που είχαμε εντοπίσει στην προηγούμενη βόλτα μας και ήταν κλειστό. Από μακριά βλέπουμε φώτα. Τέλεια. Στην είσοδο μας καλοσωρίζει το γκαρσόνι που είναι και ο σεφ, αφού φοράει το ανάλογο καπέλο, ένας ηλικιωμένος και πολύ συμπαθητικός κύριος. Καθόμαστε. Ο χώρος είναι πολύ όμορφος, γεμάτος με παλιά πράγματα, ενώ παίζει εξαιρετική μουσική. Παραγγέλνουμε κρασί, ορεκτικά και σπαγγέτι. Είναι μία πολύ όμορφη βραδιά!   

Γυρίζουμε προς το ξενοδοχείο μας με τη συνοδεία ενός σκυλάκου, που έχει κλέψει από κάπου ένα μεγάλο κόκκαλο και ψάχνει να βρει μέρος να το θάψει. Στο ξενοδοχείο πέφτουμε κατευθείαν για ύπνο. Αύριο αφήνουμε την Ουρουγουάη και επιστρέφουμε στο Μπουένος Άιρες.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου