Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Ταξίδι στην Αργεντινή και Ουρουγουάη

Ένα καινούργιο ταξίδι ξεκινάει! Επιστρέφουμε μετά από τη Νότια Κορέα, στην αγαπημένη μας Νότια Αμερική. Τέλη Οκτωβρίου βρήκαμε μία οικονομική πτήση από τη Σόφια και δεν χρειάστηκε να το σκεφτούμε πολύ. Την κλείσαμε και ξεκινήσαμε να οργανώνουμε το ταξίδι μας. Νέος προορισμός η Αργεντινή, που δεν έχουμε επισκεφτεί ποτέ, και επειδή θα φτάσουμε μέχρι εκεί, θα μπούμε και στην Ουρουγουάη, η οποία παρόλο που μας φαίνεται μικρή σε σχέση με την Αργεντινή είναι μεγαλύτερη από την Ελλάδα! Θα εξερευνήσουμε ένα μέρος της τεράστιας περιοχής μεταξύ των Άνδεων και του νότιου Ατλαντικού Ωκεανού. Από τα υψίπεδα του Γκραν Τσάκο στο βορρά, στις στέπες της Παταγονίας στο νότο και από την οροσειρά των Άνδεων στα δυτικά σύνορα με τη Χιλή, μέχρι τις πάμπας στο κέντρο και τις ακτές του Ατλαντικού στα ανατολικά.

Η αρχή θα γίνει από τη Βουλγαρία, αφού θα πετάξουμε από τη Σόφια. Στη συνέχεια, με μία στάση στην Κωνσταντινούπολη, θα προσγειωθούμε στο Σάο Πάολο, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Την επόμενη μέρα θα πετάξουμε για το Μπουένος Άιρες και ουσιαστικά θα ξεκινήσει το ταξίδι μας. Αφού περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα της χώρας θα πετάξουμε προς το βορρά και τη Σάλτα, όπου με αυτοκίνητο θα οδηγήσουμε στη Ruta 40 των Άνδεων και θα ανακαλύψουμε τα πολύχρωμα βουνά του βορρά. Μετά με αεροπλάνο και με αρκετό ρίσκο, αφού η Aerolíneas Argentinas κατήργησε τελευταία στιγμή την απευθείας μας πτήση, θα δοκιμάσουμε για δεύτερη φορά να δούμε από κοντά τους μαγευτικούς καταρράκτες Ιγκουασού. 

Στη συνέχεια θα πετάξουμε για την Παταγονία και την Ουσουάγια, όπου με αυτοκίνητο θα περιηγηθούμε τη Γη του Πυρός. Σειρά μετά έχει το Ελ Καλαφάτε και ο περίφημος παγετώνας Περίτο Μορένο, ενώ θα επιστρέψουμε βορειότερα πετώντας για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Κόρδοβα. Θα επιστρέψουμε στο Μπουένος Άιρες και από εκεί θα πάρουμε το πλοίο για την Κολόνια της Ουρουγουάης, με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα Μοντεβιδέο. Αφού εξερευνήσουμε την πόλη θα επιστρέψουμε, με μία στάση στην Κολόνια, στο Μπουένος Άιρες, το οποίο θα αποχαιρετήσουμε και μετά από 2 μέρες και θα επιστρέψουμε πίσω.

Το ταξίδι αυτό είναι μάλλον από τα ακριβότερα που έχουμε κάνει, αφού συνολικά θα χρειαστούμε 14 πτήσεις με αεροπλάνο και 2 διαδρομές με πλοίο, ενώ η πρόσφατη υποτίμηση του πέσο από τον νέο πρόεδρο της χώρας Χαβιέρ Μιλέι, έχει ακριβύνει αρκετά τη διαβίωση στην Αργεντινή... Ας είναι. Καλό μας ταξίδι λοιπόν και όλα να πάνε κατ ευχήν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου