Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Ημερα 13η: Επόμενη πόλη η Jeonju

Σήμερα φεύγουμε από το νησί και μετά από πολλά μεταφορικά μέσα θα καταλήξουμε στη Jeonju, εκεί που διαβάσαμε ότι είχε σοβαρά προβλήματα με τις βροχές. Σηκωνόμαστε νωρίς, ετοιμάζουμε τα πράγματα μας και κατεβαίνουμε για πρωϊνό. Στις 8:15 είμαστε μέσα στο αυτοκίνητο και ξεκινάμε. Θέλουμε γύρω στις 1 ώρα και 15' για να φτάσουμε στην πόλη της Jeju. Ο καιρός είναι πιασμένος και βλέπουμε ότι οδηγούμε προς μάλλον μία καταιγίδα. Πραγματικά μετά από μερικά χιλιόμετρα αρχίζει να βρέχει καταρρακτωδώς. Με πολύ δυσκολία βλέπουμε μπροστά μας. Ελαττώνουμε την ταχύτητα μας και προχωράμε. Σκεφτόμαστε μήπως η καταιγίδα γίνει η αιτία να ακυρωθεί η πτήση μας. Ελπίζουμε πως όχι...  Γύρω στις 9:30 φτάνουμε στη Jeju και ευτυχώς η βροχή εδώ έχει σταματήσει! Όλα είναι πλημμυρισμένα, άρα η βροχή πέρασε και έφυγε από εδώ. Είμαστε τυχεροί! Φτάνουμε στο γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων, αφήνουμε το αυτοκίνητο και με βανάκι πηγαίνουμε στο αεροδρόμιο. Η διαδικασία check-in είναι γρήγορη, περνάμε και τον έλεγχο ασφαλείας και περιμένουμε στην πύλη την αναχώρηση της πτήσης μας. Θα πετάξουμε μέχρι τη Busan και από εκεί θα πάρουμε το λεωφορείο για τη Jeonju.

Όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα. Στις 12:00 ακριβώς το αεροπλάνο απογειώνεται. Η πτήση διαρκεί λιγότερο από 1 ώρα, έτσι φτάνουμε γρήγορα, παίρνουμε τα σακίδια μας και αλλάζοντας 3 διαφορετικές γραμμές του μετρό φτάνουμε στο σταθμό των λεωφορείων. Η ώρα έχει πάει 15:00, έτσι έχουμε χρόνο να φάμε για μεσημέρι σε ένα από τα πολλά εστιατόρια του σταθμού. Επιλέγουμε αυτό που μας αρέσει περισσότερο και παραγγέλνουμε σούπα χοιρινού, bibimbap και ράμεν. Τρώμε πολύ χορταστικά. Σκεφτόμαστε πως ήταν η εμπειρία μας στο νησί του Jeju. Μας "χάλασε" λίγο η τουριστική νοοτροπία του νησιού... Σίγουρα δεν είχαμε πολλές μέρες να το εξερευρήσουμε καλύτερα, όμως δεν μας βοήθησε και ο καιρός για να έχουμε πολύ θετική άποψη. Ίσως κάποια στιγμή στη ζωή μας ξαναγυρίσουμε σε αυτό! Το γεύμα μας ολοκληρώνεται με γλυκάκια από το Paris Baquette και λίγο μετά τις 16:00 φτάνει το λεωφορείο για τη Jeonju στην πλατφόρμα. Βάζουμε τα σακίδια μας  κάτω και ανεβαίνουμε.

Αυτό που βλέπουμε είναι απερίγραπτο! Δεν έχουμε ανεβεί ποτέ στη ζωή μας σε τέτοιο λεωφορείο! Οι θέσεις έχουν όλα τις ανέσεις που μπορούν να έχουν, με πιο εντυπωσιακό το ότι πατώντας διάφορα κουμπιά μπορεί να έρθει σε οριζόντια θέση και να κοιμηθείς. Υπάρχει οθόνη τηλεόρασης με διάφορες επιλογές, ασύρματος φορτιστής κινητών, USB θύρα, αυτόματη επαναφορά θέσης. Ο Βασίλης που μπαίνει τελευταίος στο λεωφορείο δεν πιστεύει στα μάτια του! Ο οδηγός μιλάει στα κορεάτικα προς τους επιβάτες πριν αναχωρήσει (φυσικά δεν καταλαβαίνουμε μία), μας ζητάει να βάλουμε τις ζώνες (σε όλα τα λεωφορεία είναι υποχρεωτική η ζώνη) και φεύγουμε. Είναι η πιο αναπαυτική και ενδιαφέρουσα διαδρομή λεωφορείου που έχουμε κάνει. Μετά από ακριβώς 3 ώρες φτάνουμε στον προορισμό μας. Η βροχή δεν έχει σταματήσει, όμως δείχνει να υποχωρεί. Βγάζουμε εισιτήρια στον αυτόματο πωλητή εισιτηρίων για τον επόμενο προορισμό μας (δεν υπάρχουν άνθρωποι πουθενά να μας εξυπηρετήσουν) και περπατάμε μέχρι τη στάση του λεωφορείου για να φτάσουμε στο κατάλυμα μας.

Μένουμε στην παλιά πόλη με τα παραδοσιακά μικρά σπιτάκια. Φτάνουμε και ο ιδιοκτήτης μας περιμένει απ' έξω. Μιλάει πολύ λίγα Αγγλικά, όμως μας τα εξηγεί όλα όπως πρέπει. Στο τέλος μας ενημερώνει και για όλους τους υπόλοιπους που μένουν στα διπλανά δωμάτια, από που κρατάει η σκούφια τους. Είναι κουτσομπόλης! Το δωμάτιο μας είναι μικρό, με φουτόν φυσικά στο πάτωμα, όμως από την πρώτη στιγμή μας είναι συμπαθητικό. Γρήγορα τακτοποιούμε τα πράγματα μας και φεύγουμε έξω για την πόλη. Η ώρα έχει πάει 20:00 και όλα τα μαγαζιά κλείνουν. Ο Βασίλης από την άλλη θέλει να αλλάξει τις σαγιονάρες που αγόρασε χθες, διότι το νούμερο δεν ήταν τελικά καλό,  στο ανάλογο ABC της πόλης αυτής. Ευτυχώς το κατάστημα αυτό μένει ανοιχτό μέχρι αργά. Φτάνουμε και ευτυχώς η κοπέλα δεν έχει πρόβλημα να του το αλλάξει. Βρίσκει ευκαιρία και ο Κωστής και αγοράζει ένα ζευγάρι ωραία παπούτσια με 35.000 γουάν (25€). Οι τιμές αυτής της αλυσίδας είναι πραγματικά πολύ καλές! 

Συνεχίζουμε τη βόλτα μας στην πόλη και περπατάμε μέχρι την μπυραρία Nomadic Brewing Company που έχουμε σημειώσει να πάμε. Βρίσκεται λίγο πιο πέρα από το κέντρο. Το βρίσκουμε και μπαίνουμε. Γινόμαστε αμέσως αντικέιμενο προσοχής, αφού είμαστε οι μόνοι δυτικοί εδώ πέρα. Μας χαιρετούν χωρίς να μας ξέρουν. Οι κοπέλες της κοριτσίστικης παρέας που προσπερνάμε τραβάνε φωτογραφίες το Βασίλη. Καθόμαστε σε ένα τραπέζι και παραγγέλνουμε μπύρες και φαγητό. Η μουσική είναι υπέροχη, όπως και η ατμόσφαιρα. Καθόμαστε αρκετή ώρα και φυσικά συνεχίζουμε και με δεύτερο γύρο από μπύρες. Αργά το βράδυ γυρίζουμε με τα πόδια για το δωμάτιο μας, περπατώντας για αρκετή ώρα δίπλα στο ποτάμι, το οποίο είναι φουσκωμένο και άγριο από τις τελευταίες βροχές. Στο δωμάτιο στρώνουμε τα φουτόν και πέφτουμε κατάχαμα για ύπνο. Αύριο θα εξερευνήσουμε περισσότερο την πόλη Jeonju. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου