Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Ημέρα 15η: Μία μέρα στη Daejeon

Σήμερα πρέπει να είμαστε έτοιμοι πολύ πρωί για να προλάβουμε το πρωινό λεωφορείο των 7:30 για τη Daejeon. Έχουμε συννενοηθεί με τον εξυπηρετικό οικοδεσπότη μας να μας περιμένει ένα ταξί στις 6:45 στο δρόμο απέναντι από το δωμάτιο μας. Μας ενημέρωσε μάλιστα ότι θα έρθει και αυτός την ώρα εκείνη να μας βοηθήσει (!) Στις 6:40 πραγματικά εμφανίζεται μπροστά μας και γρήγορα γρήγορα μας συνοδεύει μέχρι το σημείο. Μαζί είναι και η γυναίκα του, η οποία με το τηλέφωνο προσπαθεί να συννενοηθεί με το ταξί. Ο Κωστής βγαίνει μία φωτογραφία μαζί τους για να τους θυμόμαστε. Το ταξί έρχεται, τους αποχαιρετούμε και σε λιγότερο από 15' είμαστε στο σταθμό των λεωφορείων. Περπατάμε μέχρι το διάδρομο 6 όπου θα εμφανιστεί το λεωφορείο μας και ο Κωστής με το Βασίλη πηγαίνουν στο CU, το μόνο ανοιχτό κατάστημα, για να αγοράσουν κάτι για να φάμε πρωινό. Το λεωφορείο έρχεται στην ώρα του και φεύγουμε. Η Daejeon είναι μία πόλη με 1,5 εκατομμύριο πληθυσμό, στην οποία  φιλοξενούνται δεκαοκτώ πανεπιστήμια! Λίγα είναι τα αξιοθέατα που έχουμε βάλει στόχο να επισκεφτούμε, με πρώτο και καλύτερο το εθνικό μουσείο τεχνολογίας. Φτάνουμε λίγο πριν τις 9:00. Η πόλη δείχνει πιο μεγάλη, με φαρδιές λεωφόρους να τη διασχίζουν και πελώριους ουρανοξύστες το έναν δίπλα στον άλλο. Κατεβαίνουμε σε μία στάση πιο κοντινή στο σπίτι μας και στη συνέχεια με αστικό λεωφορείο φτάνουμε εκεί.

Έχουμε συννενοηθεί να αφήσουμε τα σακίδια μας στην αποθήκη του οικοδεσπότη μας. Τα βρίσκουμε όλα, αφήνουμε τα μεγάλα σακίδια μας και πιο ανάλαφροι φεύγουμε για το εθνικό μουσείο τεχνολογίας. Σε λίγη ώρα είμαστε εκεί. Στην είσοδο μας ενημερώνουν ότι μπορούμε να μπούμε σε κάποια από τις χρονικές ζώνες και η πιο κοντινή σε εμάς είναι 12:30-14:30. Βγάζουμε εισιτήριο για τη ζώνη αυτή και φεύγουμε για να ξοδέψουμε κάπου την ώρα μας μέχρι να έρθει η ώρα. Βγαίνοντας έξω από το χώρο του μουσείου βλέπουμε το τεράστιο πολυκατάστημα Shinsegae. Βρήκαμε που θα ξοδέψουμε την ώρα μας! Για ακόμα μία φορά χωριζόμαστε και δίνουμε ραντεβού στις 12:00 στον όροφο με την αγορά φαγητού. Πράγματι στην ώρα μας είμαστε όλοι εκεί. Σε έναν ολόκληρο όροφο φιλοξενείται η αγορά φαγητού όπου υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές κουζίνες, σε σχετικά καλές τιμές, και μπορείς να διαλέξεις όποια σου κάνει κέφι για το γεύμα σου. Τρώμε νόστιμα και στις 12:30 είμαστε έξω από το μουσείο.

Μπαίνουμε. Το μουσείο δεν ειναι ένα. Είναι πολλά κτίρια με διαφορετική θεματολογία. Μπαίνουμε στο κεντρικό που έχει θέματα φυσικής, χημείας, τεχνολογίας και πολλών άλλων θεμάτων. Η πρώτη εντύπωση δεν είναι ενθαρρυντική. Έχουμε επισκεφτεί τόσα μουσεία τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο που πλέον έχουμε άποψη. Συνεχίζουμε και δεν καλυτερεύει. Πολύ λίγα εκθέματα με διαδραστικότητα και δυστυχώς όλα στα κορεατικά... Παρόλα αυτά εμείς βρίσκουμε πράγματα για να γελάσουμε και να περάσουμε καλά! Το πιο εντυπωσιακό του μουσείου είναι οι χώροι ποδοσφαίρου και μπέιζμπολ, όπου μπορείς να δοκιμάσεις τις ικανότητες σου να σκοράρεις σε πέναλτυ ή να χτυπήσεις μία μπάλα του μπέιζμπολ. Στις αίθουσες αυτές υπάρχουν ειδικοί αισθητήρες που αντιλαμβάνονται αυτό που κάνεις και εισάγουν τα δεδομένα σε μία οθόνη που βλέπεις το αποτέλεσμα σου. Καλύτερη από ολους βγαίνει η Λίνα και στα δύο αθλήματα! Μέχρι τις 14:30 γυρίζουμε στους χώρους του μουσείου και περναμε αρκετά καλά! Στο τελευταίο κτίριο βρίσκουμε μεγάλο ενδιαφέρον στα drones και την εικονική πραγματικότητα, ομως ο χρόνος μας τελειώνει. Φεύγουμε, με μία μικρή στάση στο Shinsegae για γλυκάκι, και γυρίζουμε στο σπίτι μας.

Το σπίτι είναι παντακάθαρο και πολύ βολικό. Τα πάντα δουλεύουν με κωδικούς, ενώ στο αίτημα μας να μας φέρουν ένα φουτόν για το Βασίλη ανταποκρίνονται αμέσως. Τακτοποιούμαστε και ξεκουραζόμαστε για το μεσημέρι. Αργά το απόγευμα βγαίνουμε έξω για την περιοχή Daejeon Skyroad, η οποία δείχνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όλα τα υπόλοιπα αξιοθέατα. Εκεί υπάρχει μία μεγάλη αγορά και συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος μέχρι αργά το βράδυ. Με το μετρό φτάνουμε γρήγορα και αρχίζουμε να εξερευνούμε την περιοχή. Στον κεντρικό δρόμο υπάρχει ένα τεράστιο στέγαστρο, το οποίο όμως λειτουργεί και ως οθόνη τηλεόρασης από τη μέσα μεριά. 

Χωριζόμαστε πάλι και ο καθένας κάνει τη βόλτα του. Σμίγουμε ξάνα μετά από καμιά ώρα και αποφασίζουμε να πάμε για καφέ στο cat cafe, το κλασσικό καφέ με γάτες που βρίσκουμε σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο. Περνάμε υπέροχα χαιδεύοντας και παίζοντας με τις γάτες του μαγαζιού. Πόσο μας έλειψαν οι δικές μας...

Συνεχίζουμε τι βόλτες μας μέχρι αργά, όμως κοιτάζουμε να μην περάσει πολύ η ώρα και κλείσουν οι κουζίνες που έχουμε δει ότι κλείνουν από τις 20:00 μέχρι τις 21:00, ανάλογα με το μαγαζί... Παραγγέλνουμε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή στο Rolling Pasta μακαρονάδες και πίτσα που μας έχουν λείψει τόσες μέρες. Δεν είναι κάτι σπουδαίο, με μικρές μερίδες, ενώ οι συνταγές δεν είναι και τόσο κοντά με τις δικές μας... Παρόλα αυτά είνα μία καλή προσέγγιση. Το βράδυ αποφασίζουμε να το περάσουμε διασκεδαστικά στο μπόουλινγκ που είδαμε ότι λειτουργεί απέναντι από εκεί που καθόμασταν για φαγητό. Περνάμε πολύ ωραία και γελάμε πολύ! Γύρω στις 22:30 γυρίζουμε στο δωμάτιο μας. Αύριο το πρωί αφήνουμε και αυτήν την πόλη και συνεχίζουμε βορειότερα για το θεματικό πάρκο Everland την αντίστοιχη Disneyland της χώρας αυτής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου