Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Ημέρα 6η: Πρώτη γνωριμία με τη Busan

Ημέρα αναχώρησης η σημερινή. Φεύγουμε από την ήρεμη Gyeongju και πηγαίνουμε στη Busan των 4,3 εκατομμυρίων κατοίκων, συμπρωτεύουσα της χώρας. Ξυπνάμε νωρίς και ετοιμαζόμαστε. Στις 9:50 φεύγει το λεωφορείο μας. Στις 9:15 είμαστε φορτωμένοι με τους σάκους μας και αποχαιρετούμε τους οικοδεσπότες μας. Ο σταθμός των λεωφορείων δεν είναι πολύ μακριά. Με τα πόδια είμαστε εκεί μετά από λίγα λεπτά. Το λεωφορείο φεύγει στην ώρα του, ενώ εκτός από εμάς ταξιδεύει και ένα άλλο άτομο. Το υπόλοιπο είναι άδειο. Γενικά μέχρι τώρα δεν έχουμε δει γεμάτα τα λεωφορεία τους. Πάντα υπάρχουν θέσεις. Η διαδρομή μέχρι τη Busan είναι λιγότερο από 1 ώρα. Η Busan είναι το 6ο μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου, ενώ εδώ βρίσκεται και το μεγαλύτερο πολυκατάστημα στον κόσμο! Ο Βασιλης ήδη τρίβει τα χέρια του. Γρήγορα φτάνουμε. Ο σταθμός των λεωφορείων είναι έξω από την πόλη. Βγάζουμε εισιτήρια για τον επόμενο προορισμό μας και παίρνουμε το μετρό για το κέντρο. Έχει ξεκινήσει να βρέχει, ενώ στο κινητό μας έχουν αρχίσει να έρχονται μηνύματα από κέντρο πολιτικής προστασίας σχετικά με τον καιρό, όπου αναμένουν δυνατή καταιγίδα.
Φτάνουμε στη στάση μας και κατεβαίνουμε. Από εδώ είναι 10-15' με τα πόδια το δωμάτιο μας. Το ψιλόβροχο δεν σταματάει. Ακολουθούμε τις οδηγίες του υπαλλήλου που διαχειρίζεται τα δωμάτια. Μας έχει ενημερώσει ότι μπορούμε να αφήσουμε τα σακίδια μας, μέχρι τις 15:00 που μπορούμε να μπούμε στο δωμάτιο μας. Φτάνουμε. Το δωμάτιο βρίσκεται στον τελευταίο, 36ο όροφο ενός ουρανοξύστη, από τους αμέτρητους που έχουμε δει ήδη στην πόλη. Αφήνουμε τα σακίδια μας και παίρνουμε το μετρό για να συνεχίσουμε μερικές στάσεις πιο κάτω, στη γειτονιά του σταθμού των τρένων, όπου έχουμε διαβάσει ότι πρέπει να δοκιμάσουμε το τοπικό φαγητό Milmyeon, σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο. Γρήγορα φτάνουμε εκεί και βλέπουμε ουρά απ' έξω. Δεν περιμένουμε πολύ. Καθόμαστε και παραγγέλνουμε 3 διαφορετικά πιάτα, ό,τι δηλαδή συνολικά προσφέρει το μαγαζί, με ένα από αυτά βέβαια το Milmyeon. Φοράμε και τις πορτοκαλί ποδιές, που παρέχονται, για να μην λερωθούμε. Το φαγητό έρχεται γρήγορα, δεν μας αρέσει που είναι κρύο (έτσι σερβίρεται), όμως του δίνουμε και καταλαβαίνει. Πληρώνουμε και κάνουμε μία βόλτα στην γύρω περιοχή Choryang Ibagu-gil, η οποία είναι γραφική με αρκετές ανηφοριές. Φτάνουμε στα 168 σκαλοπάτια που είναι μεν διάσημα να τα ανεβεί κανείς, όμως είναι καρφί και εύκολα αποφασίζουμε να μην τα ανέβουμε ποτέ! Λίγο πιο κάτω βρίσκουμε το Brown Hands Bakeje Cafe, στο οποίο κάνουμε την απαραίτητη στάση. 

Η βροχή έχει αρχίσει να δυναμώνει. Πλησιάζει η ώρα να μπούμε στο δωμάτιο και γυρίζουμε πίσω. Ευτυχώς όταν μπαίνουμε στο κτίριο αρχίζει μία νεροποντή άνευ προηγουμένου. Ανεβαίνουμε στον 36ο όροφο και η θέα της πόλης με τη βροχή είναι μοναδική! Ο Haru μας δείχνει το δωμάτιο μας, όπως και τους κοινόχρηστους χώρους που μπορούμε να χρησιμοποιούμε. Το δωμάτιο είναι άνετο, με φανταστική θέα και υπάρχει κουζίνα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Όλα καλά! Ξεκουραζόμαστε μέχρι το απόγευμα, ενώ κάθε λίγο και λιγάκι δεχόμαστε μηνύματα από διαφορετικούς φορείς για την καιταγίδα που πλήττει την περιοχή. Με το μετρό πηγαίνουμε στην περιοχή BIFF Square, όπου υπάρχουν πολλά εμπορικά μαγαζιά και 2 λαϊκές αγορές.  Μας κάνει μεγάλη εντύπωση ότι μέσα στα βαγόνια του μετρό υπάρχουν μετρητές ντεσιμπέλ για να μετράνε το θόρυβο! Κατεβαίνουμε στη στάση μας. Αναγκαστικά αγοράζουμε ομπρέλες, αφού η βροχή δεν λέει να σταματήσει... Περπατάμε στην περιοχή. Τα φώτα και οι ταμπέλες των μαγαζιών μπλέκονται μεταξύ τους. Περπατάμε μέχρι τις λαϊκές, που δυστυχώς είναι κλειστές τέτοια ώρα, όμως γύρω από αυτές γίνεται ένας χαμός από μικρά και μεγαλύτερα εστιατόρια που είναι όλα γεμάτα με κόσμο. Οι μυρωδιές είναι απερίγραπτες. Η Λίνα σταματάει και κοιτάει μία μαγείρισσα που φτιάχνει φανταστικά πράγματα!


Συνεχίζουμε τη βόλτα μας στα εμπορικά μαγαζιά. Ο Βασίλης μπαίνει από το ένα στο άλλο. Χαμός! Τα περισσότερα μαγαζιά είναι με ρούχα και αξερουάρ.




Όταν πια έχουμε κουραστεί περπατάμε μέχρι τη Yeongdo Bridge για να πάρουμε νυχτερινές φωτογραφίες της πόλης. 


Είμαστε δίπλα στο πολυκατάστημα LOTTE. Από το  το σούπερ μάρκετ του αγοράζουμε πράγματα για να μπορούμε να μαγειρέψουμε στην κουζίνα μας. Φυσικά δεν λείπει το Ελληνικό γιαούρτι από τα ράφια του.


Γυρίζουμε στο δωμάτιο μας και μαγειρεύουμε κρέας με ρύζι. Το βράδυ κοιμόμαστε ο καθένας με το χρόνο του. Δυστυχώς φαίνεται ότι τις μέρες που θα είμαστε εδώ η βροχή θα είναι μόνιμος σύντροφος μας. Αύριο μία καινούργια μέρα ξημερώνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου