Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Ημέρα 9η: Μάθημα μαγειρικής

Σήμερα η μέρα έχει μάθημα μαγειρικής για τον Κωστή. Έτσι ξυπνάει πριν από όλους, ετοιμάζεται και γύρω στις 9:00 φεύγει από το δωμάτιο. Η Λίνα με τον Βασίλη θα κάνουν τις βόλτες τους στην πόλη και στα μαγαζιά. Το μάθημα αρχίζει στις 10:30 και γίνεται στο εργαστήριο μαγειρικής της σεφ Min, στον 26ο όροφο ενός ουρανοξύστη που βρίσκεται κοντά στο ναυτικό όμιλο, μπροστά στη θάλασσα. 

Η μέρα σήμερα είναι βροχερή, με πολύ αέρα. Ο Κωστής με δυσκολία και τα παπούτσια του μουσκεμένα φτάνει στις 10:20 στο εργαστήριο. Η Min τον υποδέχεται και μόλις αντιλαμβάνεται ότι είμαστε από τη Ελλάδα το πρόσωπο της φωτίζεται. Η Min για 6 μήνες έκανε την πρακτική της στις τουριστικές επιχειρήσεις στη Χαλκιδική, στο Sani Beach Hotel και αγαπάει πολύ την Ελλάδα! Ο Κωστής είναι ο πρώτος Έλληνας που έρχεται στο μάθημα μαγειρικής της. 

Σε λίγο φτάνουν και οι 2 φίλες, η Γερμανίδα Άνι και η Αμερικάνα Λέξι που θα συμμετέχουν και αυτές στο μάθημα. Μετά την γνωριμία όλων, φορούνε την παραδοσιακή ποδιά μαγειρικής και το μάθημα ξεκινάει. 

Η Min εξηγεί πολλά πράγματα για την κουλτούρα του φαγητού στην Κορέα, για τα υλικά, τα εργαλεία, αλλά και για τα φαγητά που θα μάθουν σήμερα να μαγειρεύουν οι μαθητές. Εξηγεί ότι τα ονόματα των φαγητών στην Κορέα έχουν δύο συνθετικά. Το δεύτερο, που σημαίνει το είδος του φαγητού και το πρώτο που έχει να κάνει με τα συστατικά του. Έτσι θα εξηγήσει σήμερα την παρασκευή του Bibimbap (bap είναι το μαγειρεμένο ρύζι), του Buchujeon (jeon είναι η τηγανίτα) και του Miyeokguk (guk είναι η σούπα). 

Τα 2 κορίτσια είναι χορτοφάγοι έτσι όλα τα φαγητά θα έχουν για αυτές ανάλογα υλικά. Όλοι οι μαθητές ακολουθούν τις οδηγίες της Min. Η Κορεάτικη κουζίνα είναι μεν απλή, απαιτεί όμως χρόνο και προσοχή. Οι 3 ώρες του μαθήματος περνάνε χωρίς να καταλάβει κανείς. Οι μαθητές είναι όλοι περήφανοι για τις παρασκευές τους και η Min τους βγάζει φωτογραφίες με το Bibimbap τους. 


Οι μαθητές κάθονται όλοι για να γευτούν αυτό τις δημιουργίες τους. Όλα είναι πεντανόστιμα! 


Το φαγητό ολοκληρώνεται με τσάι και γλυκά που έχει φτιάξει η Min. Ο Κωστής είναι πολύ χαρούμενος για το μάθημα αυτό και την συνολική εμπειρία. Ανταλλάσει Instagram και Facebook με όλους και μαζί με τα κορίτσια αποχαιρετούν εγκάρδια τη Min και φεύγουν.  

Τα κορίτσια θα πάνε για Spa, αφού η μέρα βοηθάει σήμερα, ενώ ο Κωστής θα περιμένει τη Λίνα και το Βασίλη στη στάση του εκθεσιακού κέντρου Bexco, για να πάμε όλοι μαζί στο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Busan. Η Λίνα με το Βασίλη έχουν γυρίσει αρκετά στις γειτονιές γύρω από το ξενοδοχείο μας, έχουν μπει σε αρκετά καταστήματα και εμπορικά και γύρω στις 15:30 βρίσκονται με τον Κωστή.  Όλοι μαζί περπατάμε μέχρι το μουσείο. Φτάνουμε και η είσοδος είναι δωρεάν. Στην είσοδο υπάρχει και εδώ ένα μηχάνημα στο οποίο στεγνώνουμε την ομπρέλα μας! Το μουσείο είναι σχετικά καινούργιο και παρουσιάζει έργα μοντέρνας τέχνης, ντόπιων καλλιτεχνών. Μας αρέσει. Χαζεύουμε τα έργα, μερικά από τα οποία έχουν έντονα και ζωηρά χρώματα. Βρίσκουμε ενδιαφέρουσα την επιλογή αυτού του μουσείου. Κλείνουμε την επίσκεψη μας εκεί με καφέ και αναψυκτικά στο μαγαζάκι του μουσείου.

Φεύγουμε με στόχο την παραλία Gwangalli που έχουμε διαβάσει ότι έχει και αυτή αρκετό ενδιαφέρον. Σιγά σιγά ολοκληρώνουμε αυτά που είχαμε σημειώσει να δούμε στην πόλη. Μας έχει μείνει μόνο η βόλτα στον ναυτικό όμιλο, στο Bay 101, αργότερα, όταν ανάψουν τα φώτα της πόλης. Κάνουμε μία στάση για κορεάτικο fast food, αφού η Λίνα με το Βασίλη δεν έχουν φάει ακόμα. Συνεχίζουμε προς την παραλία. Σε όλη την κεντρική αυτή περιοχή είναι ο ένας ουρανοξύστης δίπλα στον άλλο, τόσο που δύσκολα βλέπουμε τον ουρανό! Φτάνουμε γρήγορα στην παραλία με μετρό και περπατούμε μέχρι εκεί. Αυτό που κάνει εντύπωση εδώ στη Μπουσάν είναι πόσες διαφορετικές γειτονιές έχει! Δεν βαριέσαι ποτέ. Η παραλία Gwangalli είναι εξίσου εντυπωσιακή με την παραλία Haeundae, που είμασταν χθες. Αυτό που είναι πραγματικά επιβλητικό είναι η εναέριος λεωφόρος για αυτοκίνητα, όλη πάνω από το νερό! 

Παρατηρούμε και σε αυτή τη γειτονιά κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί αλλού. Παντού υπάρχουν πολλά μικρά μαγαζάκια με αστρολόγους που έναντι αμοιβής λένε το μέλλον στους πελάτες τους. Για να είναι τόσοι πολλοί, σίγουρα θα υπάρχει και δουλειά! Βρίσκουμε επίσης ένα από τα σελφ σέρβις φωτογραφεία, όπου μπορείς να ντυθείς με μεταμφιέσεις και να βγάλεις αστείες φωτογραφίες. Ο Βασίλης το ξέρει, είναι της μόδας εδώ και λέγεται Photo Booth. Αποφασίζουμε να βγάλουμε κι εμείς. Περνάμε πολύ ωραία και γελάμε πολύ. Θα δοκιμάσουμε πάλι στη Σεούλ. Έχει βραδιάσει και με το μετρό γυρίζουμε πίσω για το Bay 101. Φτάνουμε γρήγορα. Γύρω μας είναι φωτισμένοι όλοι οι ουρανοξύστες που βλέπουν προς τη θάλασσα. Είναι ένα θέαμα εντυπωσιακό! Βγάζουμε φωτογραφίες και όταν πια κουραζόμαστε από τον αέρα που φυσάει σαν τρελός, γυρίζουμε προς το δωμάτιο μας. Έχουμε να φτιάξουμε τα σακίδια μας για αύριο, αφού αρκετά νωρίς θα πετάξουμε για το νησί Jeju, δημοφιλή προορισμό για τους Κορεάτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου